明尼苏达大学孔子学院外方院长琼•布热津斯基来信悼念昆明恐怖事件遇害者

[来源]    明尼苏达大学孔子学院 [发表时间]    2014-03-08 00:56:49

亲爱的任老师

我很震惊地获悉日前在昆明火车站发生的惨案,并深深为众多在事件中死难和负伤的民众感到悲伤和哀恸。一次又一次地,我们看到这些极端的暴力行为没有解决任何问题,而那些殃及的无辜总是为此蒙受不可衡量的沉痛代价。

在此,我想向那些罹难者和他们的家庭表达自己最诚挚的哀悼和慰问。我知道汉办同全中国的老师、教育者及同事们一起并肩共事,所以在此特别真挚地期望那些在昆明的同仁们一切安好。

我将永远不会忘记这些罹难的无辜民众,并为他们祈祷。我希望作恶者能被移交司法,并最终受到正义的审判,只有这样才能让罹难者的伤痛得到治愈。

诚挚慰问

琼•布热津斯基

明尼苏达大学中国中心执行主任

国际项目及合作部执行主任

明尼苏达大学孔子学院院长

原文:

Dear Ren Laoshi,

I was shocked to learn of the recent horrible event in the Kunming train station and I am saddened and sickened that so many people have died and so many others were injured. Time and time again, we see that these acts of extreme violence are not solutions and innocent victims pay an immeasurable price.

I offer my sincerest heartfelt condolences for the injured and the families of the victims. I know that the Hanban works with teachers, educators and colleagues throughout China and sincerely hope that your colleagues in Kunming are safe.

The victims are in my thoughts and prayers. I hope that perpetrators are swiftly brought to justice and that healing can begin.

With sympathy,

Joan

Joan A. Brzezinski

Executive Director